Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΗ



Ο Ε.Ε.Σ., ένας από τους παλαιότερους Εθνικούς Συλλόγους του Διεθνούς Κινήματος, επιτέλεσε τεράστιο έργο εντός των εθνικών ορίων.

Σε πόλεμο και ειρήνη, πυλώνας και αρωγός της πολιτείας στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας, στις καταστροφές και όλες τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους πολίτες.

Αλλά και διεθνώς λειτούργησε ως πρωταγωνιστική, δυναμική παρουσία τιμώντας την Ελλάδα και το πνεύμα του Ερυθροσταυρισμού.

Το τελευταίο διάστημα, για λόγους που κάποτε και σε χρόνο που τα γεγονότα και τα δεδομένα θα μπορούν νηφάλια να αποτιμηθούν, το τεράστιο αυτό έργο δεν δύναται να συνεχισθεί στην έκταση που επιτάσσουν οι ανάγκες της δύσκολης σημερινής συγκυρίας.

Απαιτούνται ρηξικέλευθες τομές και αναδιαρθρώσεις, άμεσα και έξω από κάθε μίζερη εσωστρέφεια.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. με δέκα συνοδοιπόρους στη μακρά διοικητική διαδρομή μου, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρή, πιστεύουμε, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας.

Ανδρέας Μαρτίνης
τ. Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΕΣ
                                                                9-09-2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕΠΕΙΓΟΝ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Την Τρίτη 10-09-2013 θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ Λυκαβηττού 1 στον 1ο όροφο (στις 17:00) Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.


Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στο Συμβούλιο αυτό στις 16:30 το απόγευμα.





Το Δ.Σ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Σας ενημερώνουμε ότι για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν λάβει ποσά μισθών 5,5 μηνών (έως και τον Ιούλιο του 2012) από τα ασφαλιστικά μέτρα για το έτος 2012, παρακαλούμε όπως υποβάλλουν τη σχετική αίτησή τους  στο Σύλλογο Εργαζομένων Ε.Ε.Σ αυστηρώς εντός της δοθείσας προθεσμίας, από την 9/09/2013 έως και την 13/09/2013 (χωρίς καμία παράταση).

Σημειώνεται, ότι τα έξοδα ανέρχονται στο ποσό των 30€ ανά αιτούντα (αφορά αγωγή και ασφαλιστικά) και στο 2% ως αμοιβή δικηγόρου επί του ποσού που θα επιδικαστεί και θα λάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος.Το παραπάνω ποσοστό ισχύει και για όσους ήδη έχουν προσφύγει μέχρι τώρα.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για τις λοιπές ομάδες εργαζομένων οι οποίοι ήδη έχουν λάβει χρήματα από προηγούμενες αιτήσεις ασφαλιστικών.


Το Δ.Σ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/9/2013 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ



Η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Bekele Geleta με την οποία ζητά συνάντηση μαζί του ώστε να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για την αποκατάσταση του έργου του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα.
Στην επιστολή η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του μη κερδοσκοπικού νοσηλευτικού ιδρύματός του «Ερρίκος Ντυνάν», τα οποία δυστυχώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δομές του Ερυθρού Σταυρού ανά την επικράτεια υπολειτουργούν με τους εργαζόμενούς του να έχουν οδηγηθεί στην οικονομική εξαθλίωση μένοντας απλήρωτοι περίπου έναν χρόνο.

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή.



Προς
κ.  Bekele Geleta
Γενικό Γραμματέα Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού
Γενεύη, Ελβετία
Fax : 0041 227330395


Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας απευθύνεται στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Όπως σας είναι γνωστό, η Ελλάδα, από το 2010, βρίσκεται στη δίνη των ασφυκτικών όρων του διεθνούς της δανεισμού, αλλά και των εξαιρετικών σοβαρών συνεπειών στην κοινωνία της μετατροπής της οικονομικής κρίσης και σε ανθρωπιστική.
Μέσα στο εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό περιβάλλον για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη, η Γ.Σ.Ε.Ε. εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πορεία του έργου του ελληνικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο δεν έχει την απαιτούμενη από το σκοπό του και τις αντικειμενικές περιστάσεις ανταπόκριση στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.
Η απουσία σύνδεσης του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της είναι εμφανής, τόσο από την έλλειψη μέριμνας αύξησης του μικρού αριθμού των μελών του και εντατικοποίηση του έργου τους, όσο και από το γεγονός ότι οι δομές του ανά την ελληνική επικράτεια εμποδίζονται να λειτουργήσουν από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων. Επισημαίνουμε ότι οι 1500 εργαζόμενοι τόσο στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και στο κοινωφελές του μη κερδοσκοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και προσφοράς, μένοντας απλήρωτοι επί 12 και πλέον μήνες, οδηγούμενοι σε οικονομική εξαθλίωση, συσσίτια κοινωνικής αλληλεγγύης, εξώσεις από τις κατοικίες τους, απόπειρες αυτοκτονίας.
            Θεωρούμε ότι μοιράζεστε την πεποίθησή μας ότι οι Διοικήσεις των εθνικών παραρτημάτων του Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα σε χώρες που απειλούνται από ανθρωπιστική κρίση και μάλιστα βρίσκονται σε νευραλγική γεωπολιτική θέση, όπως η Ελλάδα, οφείλουν να προάγουν με κάθε τρόπο το κρισιμότατο και απολύτως αναγκαίο έργο του Ερυθρού Σταυρού.
            Αν και δεν έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί η συνδρομή της Γ.Σ.Ε.Ε. και των ελληνικών συνδικάτων στο έργο του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μπορεί να συνδράμει στις πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στην επανόρθωση του κοινωφελούς έργου και της ανθρωπιστικής παρέμβασης του Ερυθρού Σταυρού.
            Στην κατεύθυνση αυτή, η Γ.Σ.Ε.Ε. και τα σωματεία των εργαζομένων στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το νοσηλευτικό ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, ζητούμε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο εξεύρεσης των αναγκαίων και απαραίτητων λύσεων άμεσης αποκατάστασης του έργου του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας