Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αρ.Πρωτ: 04/ 25-2-2014
Προς Mέλη
Προσωρινής Διοίκησης ΕΕΣ

Αξιότιμα Μέλη,

Κατ’ αρχήν αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν  μπορούμε ωστόσο, να αγνοήσουμε και να μην θέσουμε υπόψη σας τα πραγματικά περιστατικά βάσει των οποίων, τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου, όσο και το Υπουργείο Υγείας, έχουν δεσμευτεί για ένα βιώσιμο μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των υπαλλήλων του και των εθελοντών του. Τονίζουμε ότι, από το Σεπτέμβριο του 2013 έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η οποία δύναται να εκδώσει απόφαση αποβολής του ΕΕΣ από τους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος ανά πάσα στιγμή. Θεωρούμε κρίσιμο λοιπόν το παρόν εξάμηνο, καθόσον κρίνεται το μέλλον του ΕΕΣ. Σημειώνεται, ότι για τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά έχουν ιδία γνώση αρκετά επαναδιορισθέντα μέλη του παρόντος προσωρινού διοικητικού συμβουλίου.

Υπ’ αυτό το πρίσμα των ανωτέρω και με 475 απλήρωτους εργαζόμενους επί σειρά μηνών και χωρίς πρόβλεψη εξόφλησης για το 2014, μπορείτε εμπράκτως να καταδείξετε το ερυθροσταυρικό σας πνεύμα, προκειμένου να διασωθεί εγκαίρως ο ΕΕΣ.

Εξάλλου σε επικείμενες τακτικές εκλογές του Σωματείου μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα του ‘’εκλέγεσθαι’’ και σαφέστατα μία τέτοια πράξη θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως τόσο από μέλη όσο και από υπαλλήλους του ΕΕΣ.

Συναισθανόμενοι, λοιπόν το κατεπείγον επίλυσης των προβλημάτων του Οργανισμού μας, σας απευθύνουμε την έκκληση μη αποδοχής του  διορισμού σας ως μέλη προσωρινής διοίκησης ΕΕΣ.

Το Δ.Σ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΕΣ
                                                                25-02-2014

                                                           


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως ήδη γνωρίζετε, σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου 2014, θα συγκληθεί το 1ο  ΚΔΣ/ΕΕΣ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Ο κ. Σεφεριάδης μέλος της προσωρινής διοίκησης ΕΕΣ έδωσε εντολή στον Προσωπάρχη ΕΕΣ κ. Αποστολίδη με το εξής περιεχόμενο: (α) την εκκένωση του κτιρίου του ΕΕΣ από τις 15:00 από όλους τους υπαλλήλους και (β) την φύλαξη του 1ου ορόφου από δύο υπαλλήλους του θυρωρείου, προκειμένου να μην ‘’εισβάλλει’’ οποιοσδήποτε υπάλληλος στο χώρο της συνεδρίασης.

Κατόπιν αυτής της εντολής, σας καλούμε να δώσετε όλοι δυναμικά το παρόν.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν κλείνει ποτέ!




Το Δ.Σ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΕΣ
                                                                24-02-2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Την Τρίτη 25-02-2014  στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ Λυκαβηττού 1 στον 1ο όροφο (στις 17:00) θα συγκληθεί συμβούλιο από τα διορισμένα μέλη σύμφωνα με την υπ.αρ 232/14 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για την συγκρότηση τους σε σώμα.

Kαλούμε όλους τους υπαλλήλους, εθελοντές, μέλη ΕΕΣ να παρευρεθούν σε αυτό το κρίσιμο για τον Οργανισμό μας συμβούλιο, στις 16:30 το απόγευμα.


Οι τελευταίες εξελίξεις απαιτούν την παρουσία όλων μας!




Το Δ.Σ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ                              
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ                                
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ 1- ΑΘΗΝΑ                                    20-02-2014
Τηλ: 2103634397- 6945823745                                       

                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες στις 19-2-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για την αλλαγή διοίκησης.

Ο Υπουργός μας επισήμανε ότι έχει και την επιθυμία και τη δυνατότητα να αναλάβει την ευθύνη για να βγει από το αδιέξοδο ο ΕΕΣ, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας για 150 χρόνια πλέον.

Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι πέραν της νόμιμης αποδέσμευσης του 50% του ποσού του συμβατικού ανταλλάγματος ύψους 6.250.00 € προκειμένου να αποπληρωθεί μεγάλο μέρος των οφειλομένων μισθών των απλήρωτων επί σειρά πολλών μηνών εργαζομένων του ΕΕΣ είχε προβεί και στη λήψη απόφασης για καταβολή ποσού ύψους 5.700.000 € ως έκτακτη επιχορήγηση υπέρ του ΕΕΣ, προκειμένου να συνεχιστεί το ανθρωπιστικό του έργο προς στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, οι τρέχουσες εξελίξεις δεν του επιτρέπουν να υλοποιήσει την ανωτέρω δέσμευσή του.

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο, θα συνεχίσει την προσπάθεια αποκατάστασης του ΕΕΣ ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να προσβληθεί η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προβεί στη διάσωση του ΕΕΣ και την αποτροπή αποβολής του Οργανισμού από το Διεθνές Κίνημα. Η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Διεθνή Ομοσπονδία  Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου, για τις τελευταίες εξελίξεις και ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο και τόνισε τον κίνδυνο διεθνούς διασυρμού της χώρας μας, εφόσον δεν επιλυθεί άμεσα το χρονίζον πρόβλημα του ΕΕΣ.

Κλείνοντας, τόνισε ότι δεν νοείται Ελληνικό Κράτος χωρίς Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.



                                                  Το Δ.Σ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12-2-2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΕΣ
                                                                12-02-2014

                                                           


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του  Προέδρου ΕΕΣ Πρέσβη κ. Διονύση Κοδέλλα, του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΕΣ και των Α. Αποστολίδη, Α. Καράντζαλο, Γ. Δουμανίδη, Δ. Παπαδοπούλου, και της νομικής συμβούλου του ΕΕΣ Α. Σταθακοπούλου με θέμα την πληρωμή των εργαζομένων. Συμφωνήθηκε η καταβολή της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων μέχρι και το μήνα Σεπτέμβριο 2013, και ο  Πρόεδρος του ΕΕΣ δεσμεύτηκε να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία του μήνα Οκτωβρίου και του Α’ δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι σε χθεσινή συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο Προέδρου ΕΕΣ, παρουσία των: κ. Ι. Γαλανόπουλου (Αντιπροέδρου του ΕΕΣ), του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΕΣ και του Α. Καράντζαλου, αναφέρθηκε εκ νέου η δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία επιβεβαιώθηκε ακόμη μία φορά από τον Πρόεδρο του ΕΕΣ για χορήγηση έκτακτης επιχορήγησης προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Οργανισμός.




Το Δ.Σ                                                          Τα Στελέχη ΕΕΣ:
Συλλόγου Εργαζομένων ΕΕΣ                 Α. Αποστολίδης
   Α. Καράντζαλος
                                                                      Δ. Παπαδοπούλου
                                                                      Γ. Δουμανίδης