Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


                                                                    



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι  πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο μας ραντεβού με τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ κο Ανδρέα Μαρτίνη την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, με  τα κάτωθι θέματα:
·        Ημερομηνία καταβολής μισθοδοσίας
·        Πλάνο βιωσιμότητας.
Όπως μας ενημέρωσε ο κος Πρόεδρος αναμένονται εξελίξεις εντός του προσεχούς 10ημερου.
Κατόπιν τούτου σας καλούμε σε έκτακτη συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11.30  π.μ στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ στην αίθουσα του 1ου ορόφου.



ΤΟ Δ.Σ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ε.Ε.Σ15/1/12

Καλημέρα, Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά
Πριν ξεκινήσω, ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το Σώμα της Γενικής  Συνέλευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που επέτρεψαν να ακουστεί και η φωνή των εργαζόμενων.
Είναι η πρώτη φορά  στα 12 χρόνια που είμαι Πρόεδρος του συλλόγου των εργαζόμενων του ΕΕΣ που ζήτησα να τοποθετηθώ στη συνέλευση των μελών του Σωματείου του ΕΕΣ.
Ο λόγος είναι διότι ένοιωσα υποχρέωση μου έναντι των συναδέλφων μου ότι θα πρέπει –με την  ευκαιρία των εκλογών για ανανέωση των μελών του ΚΔΣ ΕΕΣ- να επισημανθούν ζητήματα και προβλήματα που βιώσαμε τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά και τα χρόνια που προηγήθηκαν.
 Ο σκοπός, ο ρόλος και η προσφορά του ΕΕΣ μετουσιώνεται μέσα από την εργασία, το μόχθο και τον κόπο των εργαζομένων του. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι οι εργαζόμενοι  και οι χιλιάδες εθελοντές του.  Χωρίς αυτούς, θα πάψει να υφίσταται.
 Ιδιαίτερα δε, την κρίσιμη αυτή στιγμή και στη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η πατρίδα μας, ο ΕΕΣ θα έπρεπε να προηγείται των εξελίξεων  για να προσφέρει απρόσκοπτα  τις υπηρεσίες του στην ελληνική κοινωνία, όπως έπραξε  στο παρελθόν σε ιστορικές περιόδους για τον τόπο μας, που ήταν και η αιτία να αναγνωρισθει  και να καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επιπεδο.
Αντίθετα όμως, με τον ερχομό της κρίσης ο ΕΕΣ βρέθηκε  εγκλωβισμένος στη δίνη των εσωτερικών του προβλημάτων- οικονομικών και άλλων.
  Αμεσες συνέπειες ήταν, η δυσκολία να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν και που απαιτούσαν παρέμβαση σε πολλές μορφές κρίσης μέσα στην κοινωνία, η δυσκολία να λειτουργήσει τα ήδη εφαρμοζόμενα προγράμματα του με αξιοπρεπείς συνθήκες για τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζομένους του και τέλος η αδυναμία του να καταβάλλει  τη μισθοδοσία των εργαζόμενων.
 Παρά την υπομονή που κάναμε και την ανοχή που επιδείξαμε, εισπράξαμε αδιαφορία και αδυναμία από τα 25 μελη του ΚΔΣ  να επιλύσουν τα προβλήματα που μας δημιούργησαν, δηλώνοντας μέχρι και άγνοια της κατάστασης  και των  δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε.
Ήταν πρωτόγνωρο για όλους μας αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους 8 με10 μήνες. Αρχικά 6 μήνες απλήρωτοι τώρα  2 μήνες και συνεχίζουμε.
Σοβαρά οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν οικογένειες σε απόγνωση, αφού κινδύνεψε ακόμα και η διαβίωση τους.
 Περισσότερο πρωτόγνωρο και ανήκουστο ήταν η  έλλειψη διοίκησης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο  και η αδυναμία της  να δώσει λύσεις, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του ΕΕΣ  και το μισθό των εργαζόμενων.
 Ακόμα και για την επιστροφή της επιχορήγησης ή του συμβατικού ανταλλάγματος- όπως θέλετε πέστε το- από το κράτος, ο σύλλογος και οι εργαζόμενοι μπήκαν μπροστά.
 Με πορείες διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, με επαφές με Υφυπουργούς και Σύμβουλους των φορέων που προανέφερα και με την παράσταση και τοποθέτηση μας στην επτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Υπουργού κ. Λοβέρδου.
Δυστυχώς δεν ήταν μόνο η δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας που μας δημιούργησε προβλήματα, αλλά η εδώ και μια δεκαετία απουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ κ. Ανδρέα Μαρτίνη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και οι επιλογές του σε πρόσωπα που ασκούσαν διοίκηση όλο αυτό το διάστημα, χωρίς  προγραμματισμό, στόχους και όραμα, δημιουργώντας μόνο παρέες και κλίκες.
 Εκ του αποτελέσματος απέτυχαν, παρά τις προτάσεις που καταθέσαμε και έθεσαν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας.
 Οι εργαζόμενοι κινητοποιηθήκαμε, αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε όχι μόνο για τον εαυτό μας ,αλλά και για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του ΕΕΣ στην ελληνική κοινωνία που είχε πληγωθεί ανεπανόρθωτα.
  Παράλληλα προσπαθούμε για τη συνέχεια του έργου του ΕΕΣ και δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση του και ούτε τα λάθη και τις αβλεψίες της Διοίκησης να πέσουν στις πλάτες των εργαζόμενων.
Σήμερα λοιπόν θέτουμε ερωτήματα στους υποψήφιους  για το πως θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια και τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Πότε και πως θα πληρωθούμε!!
Πως θα καλυφθούν τα ελλείματα που ήδη υπάρχουν και πως θα βρεθούν νέοι πόροι.
Πως θα πραγματοποιούνται απρόσκοπτα τα προγράμματα που απευθύνονται στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού?
Είναι ο Ερυθρός έτοιμος απο θέμα υλικών και μέσων, να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη? Γιατί οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του είναι σε θέση!!
Θα  υπάρξει επιτέλους στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την ευημερία του Ε.Ε.Σ?


 Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή καταστατικού και νέο μοντέλο Διοίκησης, με αξιοκρατία και σύγχρονες μεθόδους, όπως ορίζει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

 Πιστεύουμε ότι τα μέλη τα οποία εκτίθενται και ζητούν τη ψήφο σας, έχουν συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους και ότι είναι εξίσου αποφασισμένα όπως οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ, να εργαστούν με συνέπεια,  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ανταποκριθούν  στο ρόλο τους προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας πρωτίστως,   και να φέρουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  στη  θέση που του αξίζει.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,



Σας καλούμε αύριο Τετάρτη 11-01-12 στην αίθουσα του 1ου ορόφου των Κεντρικών Γραφείων ΕΕΣ στις 11.00 π.μ, σε έκτακτη συγκέντρωση-ενημέρωση. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.








Το Δ.Σ.