Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23-04-2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
     ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ                                 Αθήνα, 23-04-2012      
                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο Σύλλογός μας σε τακτικό Δ.Σ της 23ης Απριλίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε συμβολικές καταλήψεις όλων των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του ΕΕΣ σε όλη την Ελλάδα βάσει του ψηφίσματος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας της 20ής Μαρτίου 2012.
Θα πραγματοποιούνται δύο μέρες την εβδομάδα ξεκινώντας από τη πρώτη βδομάδα του Μαΐου και συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012. Για όλο το Μάιο θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και πάντα στο ωράριο εργασίας.
Στόχος μας δεν είναι να κλείσουμε τον ΕΕΣ, γι’ αυτό οι καταλήψεις έχουν και συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να διαμηνύσουμε στη Διοίκηση για τελευταία φορά, ότι πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στο οικονομικό τέλμα που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι αλλά και να δώσει σχέδιο βιωσιμότητας του ΕΕΣ.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν διέρχεται κρίση! Δεν είμαστε εμπορική επιχείρηση! Τα ίδια έσοδα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχουμε και σήμερα! Δεν δικαιολογείται η οικονομική αυτή εξαθλίωση που βιώνει σήμερα ο εργαζόμενος του ΕΕΣ, που παρόλα ταύτα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στον συνάνθρωπο μας, όπως προστάζει το έργο του ΕΕΣ το οποίο ο εργαζόμενος τιμά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, την κατάθεση σχεδίου βιωσιμότητας και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Προέδρου του ΕΕΣ και του ΚΔΣ του ΕΕΣ έναντι των εργαζομένων.
 Ο Σύλλογος, οι εργαζόμενοι και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν καταθέσει κατά καιρούς προτάσεις, που μπορούν να βγάλουν τον ΕΕΣ από τo οικονομικό αδιέξοδο. Επιτέλους ας γίνουν πράξη!

Καλούμε όλο το προσωπικό να συμμετέχει ενεργά στις καταλήψεις!

Το Δ.Σ.

4 σχόλια:

Κοροντζής Βασίλειος είπε...

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
που απαρτίζετε το Δ.Σ. του συλλόγου μας φοβάμαι πως ο χρόνος από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 20ης Μαρτίου ήταν αρκετός, για να μας πείσει η σημερινή διοίκηση του Ε.Ε.Σ για άλλη μια φορά, ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πιστεύω πως οι συμβολικές και όχι τόσο δυναμικές καταλήψεις όλων των κτιρίων του Ε.Ε.Σ πανελλαδικά, βοηθούν στον ΕΞΩΡΡΑΪΣΜΟ της ανύπαρκτης και ανίκανης διοίκησης του Ε.Ε.Σ. Προτείνω λοιπόν ΚΑΤΑΛΗΨΗ των κεντρικών γραφείων του Ε.Ε.Σ. άμεσα με μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, έως ότου δοθεί οριστική λύση στα προβλήματά μας, καθώς μετά την οικονομική εξαθλίωση που βιώνουμε, το αμέσως επόμενο βήμα τους είναι να μας οδηγήσουν σε "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ".

Ο συνάδελφός σας,
Κοροντζής Βασίλειος

Despina είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ...
να δώσουμε την λύση που η σημερινή διοίκηση αδυνατεί να μας προσφέρει εδώ και ΠΟΛΥ καιρό!
Συνάδελφοι, στις χρονοβόρες εργασιακές και οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε ΕΝΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΜΟΝΗ!

mpazakh maria είπε...

ΣΩΣΤΑ!!! ολοι μαζι μπορουμε!!!!! πρεπει να πολεμησουμε για τα δικαιωματα μας διοτι η διοικηση μας απεδηξε για αλλη μια φορα οτι δεν μπορει να ειναι στο πλαι μας ουσιαστικα!!!

Ανώνυμος είπε...

nomizo oti prepei na gyrisoume sta grafeia mas, den einai sosto ayto poy kanoyme