Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ www.zougla.gr 12-06-2012

Ε.Ε.Σ: Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, 07:52
Συγκέντρωση έξω από του υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη στις 10.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Σε επιστολή που απευθυνόταν στους συμπολίτες μας ανέφεραν:

«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Συμπολίτες μας,

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στη χώρα μας, γέννημα του ελληνικού λαού και αφοσιωμένος από το 1877 στην υπηρεσία του, διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας του. Κρίση που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εσωτερικές δομικές δυσλειτουργίες του, στην αδιαφορία και στην αδυναμία της Διοίκησης να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο βιωσιμότητας,παρά τις προτάσεις που καταθέσαμε ώστε να βγει ο Ερυθρός Σταυρός από το αδιέξοδο.
Αποτέλεσμα είναι η οικονομική εξαθλίωση και ηθική απαξίωση μας και ενώ προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συνανθρώπους μας, παραμένουμε απλήρωτοι επί μήνες τώρα και χωρίς καμία προοπτική καταβολής των δεδουλευμένων μας, στο άμεσο μέλλον.
Εμείς, οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ έχοντας φτάσει πλέον σε απόγνωση, αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την επιβίωσή μας αλλά και για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του ΕΕΣ, που προσφέρει ακατάπαυστα υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας στο κοινωνικό σύνολο επί 135 χρόνια.
Αξίζει άραγε στην ιστορία του μια τέτοια τύχη;
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΕΕΣ να αναλάβει το ρόλο και τις ευθύνες που της αναλογούν και να πάψει να είναι θεατής της κατάρρευσης του Οργανισμού.
Ζητάμε φίλες και φίλοι, ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ, γιατί ο ΕΕΣ ανήκει σε εσάς, υπάρχει για εσάς και είναι ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, 07:55

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πρέπει επιτέλους να σταματήσει να χρησιμοποιείται το όνομα και η κοινωνική προσφορά του ερυθρού σταυρού που ουδεμία σχέση έχει με την εργασία των έμμισθων υπαλλήλων σε αυτόν.Τα τόσα χρόνια παρουσίας και ανθρωπιστικού έργου του κινήματος αυτού, οφείλονται στις χιλιάδες των εθελοντών του και όχι στην παρουσία εμμισθων υπαλλήλων.Ακόμη και αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα είχαν βρεθεί άτομα που εθελοντικά θα έκαναν την γραφειοκρατική ή ότι άλλου είδους δουλεια χρειαζόταν.Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται έχουν δικαίωμα να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, όμως όχι χρησιμοποιώντας το αποτέλεσμα της πραγματικης προσφοράς εθελοντοντών ως απόδειξη της εργασίας τους και της χρησιμότητας της παρουσίας τους.Ας δούλευαν αλλού αν ήθελαν και μπορούσαν και ας πήγαιναν ως εθελοντές οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αφού τόσο θέλουν να προσφέρουν και ας μην βγαίνουν στο δρόμο φέροντας πάνω τους το έμβλημα του ερυθρού σταυρού χωρίς να το αξίζουν!