Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/03/2013



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ (Πλειοψηφική παράταξη ΕΚΕ)

                                                  Αθήνα, 21/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 19/3/2013 οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Γ. Χλαμπουτάκη την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του ως Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και την αντίστοιχη που, δικαιωματικά, κατείχε και στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν. Οι λόγοι της αποχώρησής του αναφέρονται αναλυτικά τόσο σ’ αυτήν την ανακοίνωση, όσο και στην επιστολή του προς τα 13 μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα οποία ήραν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και με τη διαρκή υπονομευτική τους στάση, τον οδήγησαν στην ουσία στην απόφασή του αυτή.  Η αποχώρηση είχε ως πρώτη συνέπεια και την ταυτόχρονη σχεδόν αποχώρηση και της διαχειριστικής ομάδας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν υπό την καθοδήγηση του κ. Θεμ. Χαραμή.
 
Οι λόγοι που αναφέρονται στις επιστολές του Προέδρου κ. Χλαμπουτάκη (σας τις επισυνάπτουμε) είναι εξόχως σοβαροί και χρήζουν, κατά τη γνώμη μας, άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας. Την παρέμβαση αυτή αναμένουμε οι 1050 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και οι 48
5 εργαζόμενοι του ιστορικού σωματείου του ΕΕΣ. Όσο περνούν οι ώρες και δεν βλέπουμε την παρέμβαση αυτή, την αγανάκτησή μας διαδέχονται η οργή και ο θυμός μας για το αβέβαιο μέλλον μας.
Αδιαμφισβήτητα η αστάθεια στο ΚΔΣ  του ΕΕΣ και κατ’ επέκταση στο ΔΣ του ΚΙΕΝ, προκαλεί σοβαρά ζητήματα για το αύριο και των δύο ιδρυμάτων.
Το αναπάντητο ερώτημα είναι: Γιατί τώρα; Σε τι αποσκοπεί σε αυτή την χρονική συγκυρία όπου κρίνεται η τελική βιώσιμη λύση για το Ερρίκος Ντυνάν και το μέλλον του ΕΕΣ στο Διεθνές Κίνημα;

Οι 1500 εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι ζητάμε άμεσα την αρωγή της Πολιτείας, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας. Πριν αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Πριν πραγματοποιηθεί η προειδοποίηση που γνωστοποίησε με έγγραφό της στις 31 Ιανουαρίου 2013 η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ΕΕΣ με τις συμβατικές του υποχρεώσεις και τις αρχές του ανθρωπισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θα αναγκαστεί να ενεργοποιήσει επιπρόσθετα μέτρα και την αποσύνδεση του ΕΕΣ από το Διεθνές Κίνημα, γεγονός που δεν αρμόζει ούτε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ούτε στη ίδια τη χώρα. Πριν χιλιάδες ασθενείς του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και χιλιάδες εξυπηρετούμενοι του Ερυθρού Σταυρού σταματήσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες μας, ειδικά στις σημερινές κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις.  
 
Αντιλαμβάνεστε βέβαια τις καταστροφικές συνέπειες της πιθανής απομάκρυνσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για την Ελλάδα του σήμερα η αναστολή λειτουργίας ενός  νοσοκομείου «κόσμημα» του μεγέθους και της  φήμης του Ερρίκος Ντυνάν.

Πρόεδρος Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΕΣ, Νίκος Πανταζόπουλος, τηλ. 6945823745.

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ευφροσύνη Παύλου, τηλ. 6973494657.

Δεν υπάρχουν σχόλια: