Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ                                                         Αθήνα, 29-04-2013      
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ 1- ΑΘΗΝΑ
2103634397- 6945823745                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σε συνέχεια των πρόσφατων προκλητικών ενεργειών στις οποίες προέβη η Διοίκηση Ε.Ε.Σ με αφορμή την καταβολή ποσού ύψους 400.000 ελβετικών φράγκων για οφειλές μας προς τη ΔΟΕΣ, οι οποίες αφορούν τις καταστατικές συνεισφορές μας προς αυτή, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
 
·       Η Διοίκηση του Ε.Ε.Σ προέβη στην εν λόγω ενέργεια στις 24.04.2013, ενώ είχε λάβει παράταση καταβολής του ποσού αυτού για τις 31.08.2013 από την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών στη Γενεύη.
 
·       Κατά τη διάρκεια του ΚΔΣ/Ε.Ε.Σ που έλαβε χώρα στις 25.04.2013, όταν ερωτήθηκε ο Πρόεδρος Ε.Ε.Σ κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου από μέλη του Σύλλογου αναφορικά με την πρόθεση καταβολής ποσού προς τη ΔΟΕΣ, εκείνος επικαλέστηκε ότι τα χρήματα αυτά πρόκειται να καταβληθούν, ενώ ήδη είχε γίνει κατάθεση αυτών μία μέρα πριν.
·       Συνέπεια της μη καταβολής της ως ανωτέρω οφειλής μας προς τη ΔΟΕΣ, είναι το καθεστώς τεχνητής δυσμένειας στο οποίο θα περιέλθει ο Ε.Ε.Σ και το οποίο συνεπάγεται την αφαίρεση δικαιώματος ψήφου στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ και μόνο! (π.χ όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του ΕΣ της Πολωνίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς τεχνητής δυσμένειας από το 2005 με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Κινήματος και συνεχίζει αδιαλλείπτως να συμμετέχει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας του).
 
Εξάλλου, οι ίδιοι αντιπρόσωποι της ΔΟΕΣ κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στον Ε.Ε.Σ το μήνα Δεκέμβριο του 2012, σε ομιλία τους προς τους εργαζόμενους στα Κεντρικά Γραφεία του οργανισμού, επισήμαναν ότι προτεραιότητα για τον Ε.Ε.Σ λόγω της εσωτερικής του κρίσης,
 δεν αποτελεί η καταβολή ποσού στη ΔΟΕΣ προκειμένου να μην περιέλθει σε καθεστώς τεχνητής δυσμένειας (την οποία και εξήγησαν εκτενώς στους εργαζόμενους).
 
Δυστυχώς καταδεικνύονται για ακόμη μία φορά οι <<ευγενείς>> προθέσεις των μελών του ΚΔΣ/ΕΕΣ τόσο ως προν τον ίδιο τον Οργανισμό, αλλά κυρίως  ως προς τους εργαζόμενους αυτού, τους οποίους παραγκωνίζουν επαναλαμβανόμενα και χωρίς αιδώ, θέτοντας σε κίνδυνο τη μη καταβολή του συμβατικού ανταλλάγματος από το αρμόδιο Υπουργείο εφόσον δεν υπάρχουν πλεόν χρήματα για να πληρωθούν οι απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και η μισθοδοσία των εργαζομένων για όλο το 2013. 
Τέλος, σε απάντηση της ανακοίνωσης του Προέδρου του Ε.Ε.Σ κ. Παπαδημητρίου προς τους εργαζόμενους, τονίζουμε τα κάτωθι: 
Οι εργαζόμενοι επι τριετίας έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν και ήθος και καλή πίστη, υπηρετούν τους σκοπούς του Ε.Ε.Σ ακόμα και απλήρωτοι, με χιλιάδες οικονομικά, οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα να τους πνίγουν, αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον για την πορεία και το μέλλον του Ε.Ε.Σ .
Οι μομφές του Προέδρου του Ε.Ε.Σ κ. Παπαδημητρίου, στο πρόσωπο των εργαζομένων και στον έντιμο αγώνα που δίνουμε για τη βιωσιμότητα του Ε.Ε.Σ και το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας, αποτελούν ένα ακόμη σοβαρό παράπτωμα της Διοίκησης που επί σειρά ετών διοικεί τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. 
 
 
Το Δ.Σ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: