Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ                

                                                                                  Αρ.πρωτ: 18
                                                                                                      Αθήνα, 9-09-2014

 

Προς τον

Πρόεδρο και τα Μέλη Κ.Δ.Σ Ε.Ε.Σ


Σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την κατάσταση του Ε.Ε.Σ και τις λύσεις που δεν δίνονται.
Όπως γνωρίζουμε ο Ε.Ε.Σ εδώ και ένα χρόνο έχει μπει στη διαδικασία των προσωρινών διοικήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει δοθεί καμία λύση , οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι  πολλούς μήνες και οι απαντήσεις που παίρνουμε από όλες τις προσωρινές διοικήσεις ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα πέραν από την απόφαση του δικαστηρίου.
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Ε.Ε.Σ έκανε παρέμβαση υπέρ της αίτησης του ελληνικού δημοσίου και των προσώπων που προτάθηκαν βασιζόμενος στην υπόσχεση- δέσμευση του τότε Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη που δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του Ε.Ε.Σ να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μην διαπομπευτεί η Ελλάδα διεθνώς αν ο ΔΟΕΣ αφαιρέσει το σήμα του Ε.Ε.Σ.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί καμία δέσμευση, δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο βιωσιμότητας και δεν υπάρχει μέλλον στον Ε.Ε.Σ.
Επιπλέον μας ενημερώσατε ότι εάν δεν πραγματοποιηθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος ο Υπουργός Υγείας δεν θα δώσει οικονομικό βοήθημα ούτε χορηγίες θα έρθουν στον Ε.Ε.Σ από ιδρύματα από επιχειρηματίες , εφοπλιστές, γεγονός που επιτείνει την αγωνία μας.    
Τέλος από την μεγάλη ακίνητη περιουσία που δόθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν απ’ ότι φαίνεται ο Ε.Ε.Σ δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος και δεν  υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Χρονικά περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν ζητάμε να ανταποκριθείτε άμεσα έναντι των ευθυνών που αναλάβατε απέναντι στον Ε.Ε.Σ και τους εργαζόμενους και να παρευρεθούμε στο ΚΔΣ την Πέμπτη στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: