Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17-07-2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ
                                                                       Αθήνα, 17-07-2012
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
Σας καλούμε σε συνάντηση αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 και ώρα 11:00 στο 1ο όροφο των κεντρικών γραφείων του ΕΕΣ οπου θα μιλήσει στο προσωπικό ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κος Α.Μαρτίνης.
Όσον αφορά τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή μας στις 17:30, αναβάλλεται.
                                                      ΤΟ ΔΣ

9 σχόλια:

kanenas είπε...

katantia. mono ayto mazeythkame na mathoume shmera. tha eimaste 8 mhnes aplhrwtoi sigoura gia na mhn pw parapanw ,giati ayta ta ''vgainei fainomenika ena 15nthimero to mhna'' kai tetoia ta xoume akousei polles fores, kai hsyxasan oloi. den exoume ta vasika kai syzhtame ti tha ginei to 13. ayth th meleth pou se 10 meres tha kanoun oi oikonomikes yphresies nomizw oti eprepe edw kai 6 mhnes na thn eixan kanei hdh kai oxi na perimenoume na eksathliwthoume. Vasika tha eprepe apo perysi otan yphrxan pali sovara provlhmata (kai ksafnika ws ek thaymatos vrethikan prin tis ekloges eksi mhnes mazemenoi na plhrwthoume ) na eixan hdh kanei ena oikonomiko plano. Einai synadelfoi mou k aytoi to kserw toys eyxaristw kai tous sevomai. Twra loipon talaipwrithikame oloi oi ergazomenoi kaname apergia tha paroume 100 eyrw 15nthimero( pou sigoura ayto tha mas kseplhrwsoun prwto) trexame na ypograpsoume gia thn episxesh kai twra to apotelesma einai oti tha katalhksoume kai na mas dinoun ena 50 % tou misthou pou poly amfivallw kai gia ayto kai na mas kanoun ek peritrophs (dikaia men alla me polles eksaireseis, Yparxoun polla zeygaria aplhrwta ston erythro epishs omws yparxoun kai zeygaria pou o enas doulevei ston erythro k einai aplhrwtos kai h gynaika tou kai ta paidia tou ta xei spiti anerga aytos as poume den exei anagkh na eksairethei apo to ek peritrophs.etsi einai h dikaiosynh?) gt opws eipe kai o proedros mas einai nomimo kai na fame kai th meiwsoula gt sto endiameso olo kai kapoio xreos tha prokypsei. thelw na pisteyw oti ola ayta ta exete skeftei arketoi. den dinw lysh h protash to kserw. aples diapistwseis. makari na htan sto xeri mas na ta allaksoume ola alla dystyxws...

Ανώνυμος είπε...

απαντω στον "κανενα" για το σχολιο του στις 18/7/12 μετα τη συναντηση των εργαζομενων με τον Προεδρο και το Σύλλογο.

αγαπητέ συνάδελφε:
1. την απεργία-αν συμμετείχες και δεν ειχες πάρει αναρρωτική σαν κατι άλλους συναδέλφους- την έκανες για παρτυ σου.Οπότε μην κλαίγεσαι για το χαμένο μεροκάματο και το ένσημο.
2. την επίσχεση και πάλι θα την έκανες για σένα.Το ότι δεν υπέγραψαν όλοι οι συνάδελφοι-κακώς για μένα- και πάλι δε σου στερεί το δικαίωμα να βγεις μόνος σου!(το έκαναν άλλοι μάγκες συνάδελφοι).
3. το ότι πέρυσι πήρες μαζεμένα τα δεδουλευμένα δεν τα πήρες λόγω εκλογών ΚΔΣ, αλλα χάρη στο καθημερινο αγώνα δρόμου που κάναμε σχεδόν όλοι οι συναδελφοι με το Σύλλογο για την επιστροφη του 50% της επιχορήγησης που είχε κόψει το Υπουργείο. αν δεν την ειχαμε κερδισει πισω την επιχορηγηση και εκλογες που θα γινονταν του ΚΔΣ, εσυ παλι απληρωτος θα ήσουν. Αλλά ούτε εδώ δεν εχεις τα κότσια να αναγνωρίσεις τον αγώνα ολων μας και του Συλλόγου που τουλαχιστον δεν μας εχει πουλησει σε αντίθεση με άλλους συλλογους.
4.αν τους αγώνες μας τους θεωρείς ταλαιπωρία, σταμάτα να ταλαιπωρήσαι: βγές σε επίσχεση, παραιτήσου, διαχώρησε τη θέση σου και πήγαινε να κάνεις ατομικη συμφωνία με διοίκηση για το πόσο θα δουλεύεις πότε και τι θα παίρνεις κλπ
5. το ότι ο σύλλογος είχε υπογράψει σύμβαση για το 2012 δεν το αναγνωρίζεις όταν όλη η ελλάδα υπογράφει κυρίως ατομικές συμβάσεις και πετσοκομένους μισθούς. Ξύπνα λίγο φίλε!!ο Σύλλογος φρόντισε και σου εξασφάλισε το 2012. Τα δεδουλευμένα θα τα πάρουμε δεν τα χάνουμε!! παρέλειψες να αναφέρεις όμως ότι σήμερα μας παρότρυνε ο σύλλογος όσοι δεν εχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα να το πράξουν άμεσα για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων. Φυσικό είναι να κοιτάμε το 2013 και να κάνουμε και το σταυρό μας που υπάρχουν άνθρωποι που είναι και αυτοί απλήρωτοι και τρέχουν για όλους μας. Η κριτική ειναι το πιο εύκολο όταν είσαι από απόσταση.
6.¨ολοι απλήρωτοι είμαστε και ποιος θα κρίνει ποιος εχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σπίτι του για να εξαιρεθει από την εκ περιτροπής εργασία? ¨Η όλοι ή κανείς. Και παλεύουμε για το καλυτερο δυνατό ενωμένοι.
7. Δεν θα μιλήσω για τη Διοικηση του ΕΕΣ και τα στελέχη της για τα οποία εχω τη χειρότερη άποψη. Εδωσαν εύκολα τα ονόματα συναδέλφων τους στη λίστα της ντροπής εξαιρώντας τους εαυτους τους και ήθελα να ξερα με τι μούτρα θα τους αντίκρυζαν
8. πραγματικά χάρηκα που άκουσα σήμερα τον Πρόεδρο του συλλόγου να μην εξαιρει τον εαυτο του και τα μέλη του συλλογου από την εκ περιτροπής εργασία- πράγμα που δεν έκαναν τα στελέχη που από ότι φαίνεται θεωρούν τους εαυτους τους περισσότερο απαραίτητους στον ΕΕΣ.
9. ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!
ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

kanenas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kanenas είπε...

Synadelfe stenaxwriemai pou epitithesai. Den exeis adiko gia parth mou ta ekana ola kai thn episxesh kai ta asfalistika kai thn apergia den klafthka omws lew ksekathara oti ekana diapistwsh. Oso gia ata yponooumena sou oti adikw to syllogo kai ton agwna mas pouthena den to kanw kai den tha mpw sthn diadikasia na apanthsw se tetoia sxolia pou theloun na mas dixasoun.Gia mena den trexei kaneis. Trexw egw kai den exw kai apaithsh na kanei kapoios kati gia mena. K opoios to kanei to kanei epeidh to thelei oxi gia na tou eimai ypoxreh.Kai ton stayro mou ton kanw gia alla themata (ygeias as Poume) kai oxi gia tis syllogikes symvaseis. Dystyxws allo ennoousa me to sxolio mou to opoio den antilamvanesai. Sigoura kserw na aksiologw kalytera apo sena katastaseis. Alla eytyxws emena den m aresei kai den thelw na vriskoun oi alloi lyseis gia mena. Den tha mpoume se dialogo. Den odhgei pouthena. Exefrases thn apopsh sou thn sevomai kai den ekplhssomai gia aythn !!!

Despina είπε...

Η ζωντανή ύπαρξη μας σε τέτοιες στιγμές κρίσης, δεν επιτρέπει διαπιστώσεις, παρά αγώνες και θυσίες!
Οι διαπιστώσεις ανήκουν στους "μελλοθάνατους"!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,
να φέρουμε την ανατροπή,
διότι η ιστορία μας ανήκει!

Υπομονή και όνειρα
σε όλους τους συναδέλφους, διαφορετικά αυτό το
καλοκαίρι δεν βγαίνει!

Ανώνυμος είπε...

Η βασικότερη προυπόθεση για να κερδίσουμε έναν αγώνα είναι το να παραμείνουμε ενωμένοι, πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά του ιδρύματος στο οποίο εργαζόμαστε, ενα ίδρυμα που ήρθε σε αυτή την κατάσταση όχι απο τους εργαζόμενους, αλλά απο αυτούς που το διοίκησαν.
Όσοι διοίκησαν είναι συγκεκριμένοι και συγκεκριμένες, τους γνωρίζουμε όλοι, είναι οι ιδιοι εδω και δεκαετίες, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, οι μόνοι ένοχοι.
Ειναι αυτοι που δεν έκαναν ποτέ τιποτα για τον Ερυθρο Σταυρό, διαχειρίστηκαν την τεράστια ακίνητη περιουσία του και τους πορους του χωρίς κανένα έλεγχο και μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, προσπαθώντας να συνδεσουν την οικονομική κατάντια με την κρίση κατι που ειναι ψευδές και πρόστυχο.
Δυστυχώς η αλήθεια είναι οτι η πλειοψηφία των εργαζομένων του ΕΕΣ δεν είναι τυχαίοι. Δεν προσλήφθηκαν τυχαία, αλλα αυτό δεν ειναι και κακό γιατι ο οργανισμός αυτος ειναι ανεξάρτητος, ιδιωτικός, απολογείται στην συνελευσή του και ειναι λογικό οι προσλήψεις και οι κινήσεις γενικότερα να επηρεάζονται απο αυτό.
Βεβαια γελάω με μερικους και μερικές που προσπαθούν να πείσουν τους υπολοιπους για το πόσο αξιοκρατικά προσλήφθηκαν στον ΕΕΣ.
Οπως και αξιοκρατικά προωθήθηκαν σε διευθυντικές-διοικητικές θέσεις.
Πιστεύω οτι αυτός ο σύλλογος εργαζομένων που έχουμε, προλαβε καταστάσεις και προθέσεις της διοίκησης που θα είχαν εξελιχθεί δυσμενώς για όλους μας βαζοντάς μας σε καθεστώτα απολύσεων, μειώσεων κ.α. πολύ νωρίτερα απο τον τελευταίο χρόνο.
Τα πράγματα είναι οριακά για τους περισσότερους απο εμάς και για οσους αντέχουν τώρα, θα γίνουν επίσης τραγικά, γιατι η διοίκησή μας απλά κερδίζει χρόνο. Δεν έχει σκοπό να κάνει τιποτα, ο μόνος της σκοπος ειναι να καταπνίξει καθε είδος αντίστασης αλλά και λογικής πρότασης και να προχωρήσει σε αυτα που εχει προαναγγείλει με σκοπό να παραμείνει και να καλύψει παράλληλα κάθε ατασθαλία της.
Συλλογικά θα πετύχουμε περισσότερα απο όσα μπορούμε να πετύχουμε μεμονωμένα, μιας και η επίσχεση ατομικά ειναι η μονη λύση εξασφάλισης μισθών και δικαιωμάτων σε ατομικο επίπεδο, όμως.............
Συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε συμβάσεις και να προωθήσουμε λύσεις που θα μας εξασφαλίσουν καλύτερα και θα παραμείνουμε στο παιχνίδι.
Αυτό φοβάται η κάθε διοίκηση, την ενότητα, τις μαζικές κινήσεις, την μαζική αντίσταση, την μαζική πίεση.
Αντίθετα επιθυμεί την διαίρεση, την προκληση τρόμου και αβεβαιότητας γιατι έτσι επιβάλλεται ευκολότερα.
Ενότητα λοιπόν, καταννόηση και υπομονή , στηριξη στο σύλλογο από τους εργαζόμενους.
Αντιλαμβανομαι γιατι ζώ κι εγώ στο όριο, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου εδω και καιρό κοινως δεν υπαρχει μια και ζω με δανεικα και δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γινει αν συνεχιστεί αυτό αλλα απο την άλλη ξερω οτι συλλογικά και με ενοτητα θα πετύχουμε πολλά περισσότερα.
Υπάρχουν κινήσεις που μπορούν να γίνουν και να μας εξασφαλίσουν τα πάντα. Αυτοί που δεν θέλουν να τις κάνουν θα αναγκαστουν να λυγίσουν κατω απο μια συλλογική πίεση.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξερω οτι πειναμε...Αρχισε ηδη η φαγομαρα μεταξύ μας.Ο ενας κοιταει να βγαλει το ματι του αλλου.Ακούστηκε κάτι για συγχωνευση του ΕΕΣ αληθεύει?

Despina είπε...

Συνάδελφε,
Ο λαός ελέγχεται καλύτερα σε "πείνα" καθώς γίνεται πλέον ευάλωτος σε οτιδήποτε τον διχάζει και τον αποπροσανατολίζει από την ουσία, διότι εκείνο που τον απασχολεί, είναι μόνο η επιβίωση του!

Η ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι ΔΥΝΑΜΗ!
"ΟΛΟΙ Ή ΚΑΝΕΊΣ"!

Όσο αναφορά το ερώτημα σου περί συγχώνευσης ΕΕΣ,
έχει ξανά- κυκλοφορήσει στην επικαιρότητα η λίστα (Πάγκαλου) σχετικά με την συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Στην λίστα με τους πρώτους 85 οργανισμούς αναφέρεται και ΕΕΣ, αλλά ο ΕΕΣ, ούτε δημόσιος, ούτε ευρύτερος τομέας του δημοσίου είναι!
Σαφώς και πρόκειται για μια ακόμη λίστα "του ποδαριού", που δεν είναι δυνατόν να ισχύσει και να υλοποιηθεί με τον τρόπο που αναφέρεται στον τύπο.

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι αυτο που πραγματικα ζηταμε ολοι ειναι μια εγκυρη ενημερωση για το τι πραγματικα συμβαινει. Η απογοητευση μας ειναι μεγαλη. Κουραστηκαμε να ακουμε φημες ή αληθειες δεν ξερουμε. Ότι ειναι να γίνει να γίνει επιτελους. Οτι παιχνιδια και να παιζονται παιζονται εις βαρος μας.θελουμε καποιον με <> να μας πει επιτελους τι συμβαινει.Και γιατί οι λύσεις που βρισκονται δεν υλοποιούνται?