Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ                              
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ                                
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ 1- ΑΘΗΝΑ                                    20-02-2014
Τηλ: 2103634397- 6945823745                                       

                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες στις 19-2-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για την αλλαγή διοίκησης.

Ο Υπουργός μας επισήμανε ότι έχει και την επιθυμία και τη δυνατότητα να αναλάβει την ευθύνη για να βγει από το αδιέξοδο ο ΕΕΣ, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας για 150 χρόνια πλέον.

Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι πέραν της νόμιμης αποδέσμευσης του 50% του ποσού του συμβατικού ανταλλάγματος ύψους 6.250.00 € προκειμένου να αποπληρωθεί μεγάλο μέρος των οφειλομένων μισθών των απλήρωτων επί σειρά πολλών μηνών εργαζομένων του ΕΕΣ είχε προβεί και στη λήψη απόφασης για καταβολή ποσού ύψους 5.700.000 € ως έκτακτη επιχορήγηση υπέρ του ΕΕΣ, προκειμένου να συνεχιστεί το ανθρωπιστικό του έργο προς στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, οι τρέχουσες εξελίξεις δεν του επιτρέπουν να υλοποιήσει την ανωτέρω δέσμευσή του.

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο, θα συνεχίσει την προσπάθεια αποκατάστασης του ΕΕΣ ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να προσβληθεί η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προβεί στη διάσωση του ΕΕΣ και την αποτροπή αποβολής του Οργανισμού από το Διεθνές Κίνημα. Η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Διεθνή Ομοσπονδία  Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου, για τις τελευταίες εξελίξεις και ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο και τόνισε τον κίνδυνο διεθνούς διασυρμού της χώρας μας, εφόσον δεν επιλυθεί άμεσα το χρονίζον πρόβλημα του ΕΕΣ.

Κλείνοντας, τόνισε ότι δεν νοείται Ελληνικό Κράτος χωρίς Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.



                                                  Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: