Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑ


ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com


Αρ. Πρωτ.: 1399                                                        Αθήνα, 03/04/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρά τις καταγγελίες για την παράνομη απόφαση της προσωρινής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να προχωρήσει σε προαγωγές ορισμένων εργαζομένων, συνεχίζει να υπερβαίνει τις εξουσίες που ορίζονται από τη δικαστική απόφαση διορισμού της, αποφασίζοντας αυτή την φορά την αλλαγή του ωραρίου εργασίας.
Επί 33 χρόνια το ωράριο απασχόλησης είναι 36 ώρες εβδομαδιαίως. Η τροποποίησή του απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των εργαζομένων, αφού συνιστά μεταβολή των όρων εργασίας, και μάλιστα μονομερή. Η μετατροπή αυτή είναι σε κάθε περίπτωση βλαπτική.
Ως γνωστόν στις προσωρινές διοικήσεις που ορίζονται με δικαστική απόφαση, επιτρέπεται να ενεργούν τις διαχειριστικές πράξεις με επείγοντα χαρακτήρα για τη λειτουργία του Ε.Ε.Σ., έως ότου εκλεγεί νέο Δ.Σ. από τη Γενική Συνέλευση. Όμως η αλλαγή του ωραρίου δεν εντάσσεται στις πράξεις αυτές.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απόφαση της προσωρινής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως παράνομη και καταδικάζει τις ενέργειές της. Είναι απαράδεκτο, οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ που ταλαιπωρούνται καθώς είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013, να καλούνται να απασχοληθούν επιπλέον ώρες .
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της προσωρινής διοίκησης και την καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους συναδέλφους εργαζομένους του Ε.Ε.Σ. και δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξή μας σε κάθε μορφή αγώνα των συναδέλφων μας.



Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: