Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου..

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συνάδελφοι

            Με περίσσια έκπληξη λάβαμε γνώση της υπ'αριθ . 1027/28-3-2014 απόφασης της προσωρινής διοίκησης του ΕΕΣ με την οποία αποφασίστηκε η αλλαγή του ωραρίου εργασίας.
Και αυτή η απόφαση, όπως και η προηγούμενη, είναι εκτός των περιοριστικών οριζομένων αρμοδιοτήτων της, με τη δικαστική απόφαση διορισμού της και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται στις απλές διαχειριστικές πράξεις με απολύτως επείγοντα χαρακτήρα.
            Η επί 33 έτη εφαρμογή συγκεκριμένου ωραρίου απασχόλησης των 36 ωρών εβδομαδιαίως, έχει καταστεί πλέον συμβατικός όρος για την απασχόληση των εργαζομένων. Η τροποποίηση του απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των εργαζομένων, αφού στην τοιαύτη περίπτωση συνιστά μεταβολή των όρων εργασίας και δη μονομερή, η οποία δεν είναι επιτρεπτή για τους ανωτέρω λόγους. Επιπλέον θεωρούμε ότι είναι και βλαπτική η μεταβολή αυτή, διότι ανατρέπει τον επί σειρά ετών οικογενειακό μας προγραμματισμό και θα προκαλέσει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους απλήρωτους εργαζόμενους.
            Είναι προφανές ότι κάποιοι λησμονούν ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ ταλαιπωρούνται οικονομικά από το 2010, σε τέτοιο βαθμό που να μην έχουν ούτε τα έξοδα μετακίνησης για να έρθουν στη δουλειά τους, είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013 έως σήμερα συνολικά 5 μήνες, αλλά παρόλα αυτά η προσωρινή διοίκηση αποφασίζει την αύξηση των ωρών απασχόλησης τους και δεν προχωρεί στην εξόφληση των οφειλομένων αποδοχών μας. Η απόφαση να απασχοληθούμε (έστω και) 50 λεπτά επιπλέον την εβδομάδα, δεν είναι και ηθικά ανεκτή διότι ζούμε με δανεικά αφού εξακολουθούν να μην μας πληρώνουν τις δεδουλευμένες αποδοχές μας.

            Ουδόλως αντιλαμβανόμαστε εν τέλει τη σκοπιμότητα της απόφασης αυτής και πως ο Γ.Γ. του Ε.Ε.Σ.  υποβάλλει τέτοιες εισηγήσεις, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε, δεν ζητήθηκαν εισηγήσεις ή προτάσεις των Δ/νσεων και Υπηρεσιών, ούτε και ο Σύλλογος εργαζομένων εκλήθη για θέμα που αφορά τους εργαζόμενους και δη το ωράριο εργασίας.
            Καταγγέλλουμε   τις πρακτικές αυτές και τη λήψη αποφάσεων από την προσωρινή διοίκηση που είναι κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων της, ως αυτές ορίζονται στη δικαστική απόφαση και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.  

Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: